Så mycket bättre

Microsoft har lyssnat på sina kunder och partners.

Som ett resultat av feedback från partners och befintliga kunder gör Microsoft betydande förbättringar i sin Office 365 portfölj i oktober. De lägger till funktioner, sänker priset och framförallt ökar flexibiliteten för små och medelstora företag.

Ledordet för Office 365 har sedan start varit flexibilitet. Dock har tjänstepaketeringen inte riktigt uppfattats så av partners och kunder. Tanken var att användaren skulle abonnera på de tjänster de hade behov av, inte betala för det man inte behöver. Så blev det i praktiken inte, åtminstone inte helt och hållet. Det har hela tiden funnits begränsningar för hur man inom en organisation kan mixa olika tjänstepaketeringar för användare med olika behov. Många har därför tyckt att de fortfarande fått betala för fler tjänster än de behöver.

I oktober genomför Microsoft betydande förändringar för små och medelstora företag. Förändringarna innebär bl.a. att man kommer kunna kombinera ”Small Business paketeringen” med andra s.k. planer, eller med fristående tjänster. Detta medför helt nya möjligheter att skräddarsy inköpen så att de täcker de behov man har, inte mer.

Alla i företaget kanske inte behöver ha Office paketet installerat på sin dator, men mail ska alla däremot ha tillgång till. Då väljer man helt enkelt efter behov.

När Microsoft gör denna facelift passar de även på att spetsa till online lagringstjänsten OneDrive genom att öka lagringsvolymen till hela 1 TB per användare. Oerhört mycket data.

Vi väntar med spänning på hur detta kommer att se ut när det väl lanseras. En sak är säker, vi kommer kunna erbjuda våra kunder helt nya paketeringar skräddarsydda helt efter deras behov.

Splendit