Billig försäkring

Första halvan av 2018 har passerat och vi är redan framme vid midsommar. Många har semestern sikte och förhoppningar om att det underbara majvädret ska hitta tillbaka. Vi håller tummarna för det!

Sommar, sol och värme kan dock föra med sig inslag av åska vilket är en vanlig orsak till att nätverksutrustning, datorer och servrar tar skada. Därför vill vi i vanlig ordning, så här års, rekommendera alla att se över sin utrustning. Säkerställ att allt är kopplat via UPS (överspänningsskydd/batteribackup). En UPS skyddar din utrustning och data vid ett blixtnedslag i närheten och är en billig försäkring. Det är lätt hänt att man vid något tillfälle varit tvungen att koppla förbi sin UPS och glömt att flyttat tillbaka kabeln. Ta en titt på hur kablarna är anslutna, för säkerhets skull.

Självklart är det även viktigt att säkerställa att backuper fungerar som det ska. Vi rekommenderar att man inte bara förlitar sig på backupsystemets notifieringar om att säkerhetskopieringen gått igenom utan även gör stickprov och provar att återläsa några filer. Naturligtvis är det också viktigt att man hanterar backupen rätt. Det vill säga, att den inte lagras i samma lokaler.

Med fungerande UPS och bra backup kan man lugnt luta sig tillbaka under semestern även när det börjar blixtra och mullra.

Vi vill önska alla en härlig och glad midsommar!

Splendit