Vi sammanfattar 2020

Att sammanfatta  det gångna året känns både enkelt och svårt på samma gång. Enkelt, i den mening att huvudämnet är självskrivet. Svårt, i den mening att ämnet är så oerhört omfattande och till viss del laddat. Corona-pandemin vände upp och ned på hela världen.

I mars slog blixten ned från en näst intill klar himmel. Det gick upp för oss att även Sverige är en del av det globala och att Corona inte bara är något otäckt på andra sidan jorden, utan ett virus som skoningslöst skulle sprida sig över hela jorden. Det drabbar gammal som ung, rik som fattig.

Det ena nyhetsklippet efter det andra kablades ut från Sydeuropa. Nyhetsklipp och bilder av fullbelagda sjukhus och storstäder som förvandlats till spökstäder.

– Vad är det egentligen som händer, är detta på riktigt?

Självklart uppstod oro. Oro för det fruktansvärda. Tänk om någon i ens närhet skulle bli sjuk.

Väldigt snart kröp även en annan oro fram, framför allt för väldigt många företagare. Successivt la allt fler ihop ett plus ett.

Nedstängda länder, stängda gränser och reseförbud kommer få stora konsekvenser för handeln av produkter, tjänster och turistnäring. Vad det i sin tur skulle kunna leda till, sett ur ett företagarperspektiv, var en hemsk tanke för många. För många näringsidkare stannade det dessvärre inte vid en hemsk tanke. Mardrömmen blev till verklighet. Många står och ser på när deras livsverk går, eller redan har gått, upp i rök. Hemskt.

Det går att skriva hur mycket som helst om pandemin. Det är något som påverkat oss alla. För många av oss har det, åtminstone hittills, bara handlat om förändringar i vardagen. För alla de med någon anhörig som drabbats illa och i värsta fall avlidit, handlar det om något helt annat. Vi tänker på er!

Är det något som inte kan utelämnas i ett försök att sammanställa året, och som varenda människa är skyldig att göra, så är det att tacka alla hjältar inom vården. De hjältar som fått sätta hela sitt eget liv på ”hold” för att rädda livet på oss andra. De som frivilligt utsätter sig för stora risker att bli smittade varje dag de går till jobbet. De som jobbar 12-timmarspass och inte haft semester. Tack alla ni, för att ni finns!

För Splendits del har året naturligtvis också varit annorlunda. Vi har fått tänka om, jobba annorlunda och lösa saker och ting på alternativa sätt.

En sak är vi ödmjukt medvetna om, att vi har haft sanslös tur. Tur i den mening att vi verkar inom en relativt förskonad bransch. En bransch där det mesta går att uträtta på distans, utan att riskera vare sig vår egen eller andras hälsa. Så lyckligt lottade har verkligen inte alla varit under året.

Självklart vill vi tillägna våra kunder ett varmt tack. Ett tack för den gemensamma viljan att lösa lite krångliga situationer. Ett tack för förståelsen och kreativiteten när vi tillsammans fått tänka om. Sist men inte minst, ett tack för alla roliga och intressanta projekt vi fått ert förtroende att driva!

Nu stänger vi igen 2020 och ser förväntansfullt och optimistiskt fram emot ett ljusare 2021!

Gott Nytt År!
Splendit